Looking For Anything Specific?

Muharrem Ayı Kerbela : Erzincan'da Il Müftümüz Burhan çakır'ın Muharrem Ayı ... / Muharrem ayı ve aşure gününde meydana gelen bazı önemli olaylar.

Muharrem Ayı Kerbela : Erzincan'da Il Müftümüz Burhan çakır'ın Muharrem Ayı ... / Muharrem ayı ve aşure gününde meydana gelen bazı önemli olaylar.. Hüseyin ile aile fertlerinin 10 muharrem 61'de (10 ekim 680) kerbela'da şehit edilmesi üzerine. Muharrem ayı, aynı zamanda yüreklerimizde derin yaralar açan elîm kerbelâ hâdisesine tanıklık eden aydır ifadeleri kullanıldı. İşte bunlardan dolayı muharrem ayı ve aşure günü inananlarca kutsal sayılmıştır. Aleviler için ise muharrem ayı. Bu haber 555 kez okundu.

Muharrem ayi ve kerbelâ kardeşlerim! Hicri takvimin ilk ayı olan muharrem, efendimiz (s.a.s)'in hürmete şayan bir ay diye nitelediği. Konuk yazar ali ömer günes. Muharrem ayı, kerbela olayı ve aleviler alevilerin bu kavramlara uzaklığı yakınlığı muharrem ayı hicri takvime göre yılın ilk ayı olarak kabul ediliyor. İlahi bereket ve feyzin bol olduğu muharrem ayının, yani hicri yılbaşımız ve yılın ilk ayının sonuna doğru yaklaşıyoruz.

Muharrem ayı ve Kerbelâ mersiyeleri
Muharrem ayı ve Kerbelâ mersiyeleri from www.dunyabizim.com
Hüseyin'in kerbela'da şehadetine denk geldiğinden aleviler olarak 12 gün oruç tutarız. Aleviler için ise muharrem ayı. Yüce allah fecr suresinde 10 bugün kerbelâ olayının hatırasını, yas günü olarak algılayan bazı müslümanlar, on muharremde. Muharrem ayı ve aşure gününde meydana gelen bazı önemli olaylar. Üç gün sonra âşûrâ, yani muharremin onuncu günü. Muharrem ayı ve kerbelâ mesajı. Kimi müslümanlar ki onlara şiilerdenir, 10 muharrem günü dövünürler!. Iğdir da kerbela muharrem ayı yassı.

Kimi müslümanlar ki onlara şiilerdenir, 10 muharrem günü dövünürler!.

Konuk yazar ali ömer günes. Muharrem ayı ve aşure gününde meydana gelen bazı önemli olaylar. Bu oruç esnasında su içmemeye ve et yememeye özen gösterirler. Muharrem ayı ve kerbelâ mesajı. Muharrem ayı aslında kronolojik olarak yaşanan son olayı dikkate almazsak islam takvimindeki en neşeli o olayın, kerbela çölünde yaşanan en büyük insanlık dramlarından biri olan kerbela olayı. Allah'ın ayı olarak bilinen muharrem ayı, ilahi bereket, feyiz, rabbani iyilik ve cömertliğin coştuğu bollaştığı bir aydır. Aleviler için ise muharrem ayı. Muharrem ayı, kerbela olayı ve aleviler alevilerin bu kavramlara uzaklığı yakınlığı muharrem ayı hicri takvime göre yılın ilk ayı olarak kabul ediliyor. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki hicri 1435. 10 muharrem 61 (10 ekim 680)'de kerbela'da gönül sızlatan elim olay şöyle gerçekleşti : Her yıl 10 muharrem'de kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün ve bir keder kaplar. Diğer açıdan ise muharrem ayı. Muharrem ayi ve kerbelâ kardeşlerim!

.muharrem ayı ve bu ayda tutulan yaslarla, hicrî 10 muharrem 61 tarihinde kerbelâ da hz. Muharrem ayı, kerbela olayı ve matem orucu. Muharrem ayı, kerbela olayı ve aleviler alevilerin bu kavramlara uzaklığı yakınlığı ezberlerin dışımda bir bakış açısı bir. İmam hüseyin'in kerbela'da zalimce şehit edildiği gün. Diğer açıdan ise muharrem ayı.

Görmez'den Muharrem Ayı ve Kerbela Mesajı - YouTube
Görmez'den Muharrem Ayı ve Kerbela Mesajı - YouTube from i.ytimg.com
Yüce allah fecr suresinde 10 bugün kerbelâ olayının hatırasını, yas günü olarak algılayan bazı müslümanlar, on muharremde. Âşûrâ, halk arasında yaygın bilinen ismiyle aşure günü; Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki hicri 1435. Bu haber 555 kez okundu. Elegies, elegies corpus, kerbela, muharrem. Aleviler için ise muharrem ayı. Muharrem ayı, kerbela olayı ve aleviler alevilerin bu kavramlara uzaklığı yakınlığı muharrem ayı hicri takvime göre yılın ilk ayı olarak kabul ediliyor. İşte bunlardan dolayı muharrem ayı ve aşure günü inananlarca kutsal sayılmıştır.

Seyit yi̇ği̇t 466.261 views8 year ago.

Hüseyin anılır, oruçlar tutulur, lokmalar dağıtılır, onun üzerine konuşmalar yapılır, anmalar yapılır. Elegies, elegies corpus, kerbela, muharrem. Şiir mecmuaları dönemin edebî zevkine uygun. Muharrem ayı, kerbela olayı ve aleviler alevilerin bu kavramlara uzaklığı yakınlığı muharrem ayı hicri takvime göre yılın ilk ayı olarak kabul ediliyor. Aleviler muharrem ayı' nın 10.gününü aşure günü olarak kabul edip 10 gün süre ile oruç tutarlar. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki hicri 1435. Hüseyin'in kerbela'da şehadetine denk geldiğinden aleviler olarak 12 gün oruç tutarız. Bu haber 555 kez okundu. Konuk yazar ali ömer günes. Günü olan aşura, tarih boyunca müslüman toplumlar açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Muharrem ayı müslümanlar için dînî, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimidir. Her yıl 10 muharrem'de kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün ve bir keder kaplar. Muharrem ayı aslında kronolojik olarak yaşanan son olayı dikkate almazsak islam takvimindeki en neşeli o olayın, kerbela çölünde yaşanan en büyük insanlık dramlarından biri olan kerbela olayı.

Âşûrâ, halk arasında yaygın bilinen ismiyle aşure günü; Kerbelâ'nın bize öğrettiği en büyük mesaj birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir. Muharrem ayı, kerbela olayı ve aleviler alevilerin bu kavramlara uzaklığı yakınlığı muharrem ayı hicri takvime göre yılın ilk ayı olarak kabul ediliyor. Şiir mecmuaları dönemin edebî zevkine uygun. Aynı zamanda muharrem ayı, isimleri hz.

Kerbela Olayının Nedenleri Nedir Ve Nasıl Vuku Bulmuştur ...
Kerbela Olayının Nedenleri Nedir Ve Nasıl Vuku Bulmuştur ... from sadeceimangerek.com
Kerbelâ'yı anlamak, kerbelâ'yı yaşamak, hakka, hakikate, hürriyete ve adalete sevdalı olmak demektir. İslâm tarihinde pek çok önemli hadisenin yaşandığı bir gündür. Kerbelâ'nın bize öğrettiği en büyük mesaj birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir. Muharrem ayı, kerbela olayı ve matem orucu. Aleviler için ise muharrem ayı. .muharrem ayı ve bu ayda tutulan yaslarla, hicrî 10 muharrem 61 tarihinde kerbelâ da hz. Muharrem ayı müslümanlar için dînî, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimidir. Hüseyin ile aile fertlerinin 10 muharrem 61'de (10 ekim 680) kerbela'da şehit edilmesi üzerine.

İmam hüseyin'in kerbela'da zalimce şehit edildiği gün.

Hicri takvimin ilk ayı olan muharrem, efendimiz (s.a.s)'in hürmete şayan bir ay diye nitelediği. Kerbela'da hunharca şehit edildikten sonra da kanıyla yazdığı adalet ve hakkaniyete asırlar boyu hizmet etmiştir; Muharrem ayı, kerbela olayı ve aleviler alevilerin bu kavramlara uzaklığı yakınlığı ezberlerin dışımda bir bakış açısı bir. Hüseyin ile aile fertlerinin 10 muharrem 61'de (10 ekim 680) kerbela'da şehit edilmesi üzerine. Muharrem ayı, aynı zamanda yüreklerimizde derin yaralar açan elîm kerbelâ hâdisesine tanıklık eden aydır ifadeleri kullanıldı. Üç gün sonra âşûrâ, yani muharremin onuncu günü. Kerbelâ'yı anlamak, kerbelâ'yı yaşamak, hakka, hakikate, hürriyete ve adalete sevdalı olmak demektir. Rahman ve rahim olan allah'ın adıyla. İmam hüseyin'in kerbela'da zalimce şehit edildiği gün. Şiir mecmuaları dönemin edebî zevkine uygun. Her yıl 10 muharrem'de kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün ve bir keder kaplar. Kerbelâ'nın bize öğrettiği en büyük mesaj birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir. Hizmet etmeye de devam etmektedir.

Muharrem ayı müslümanlar için dînî, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimidir muharrem ayı. Muharrem ayı ve kerbelâ mesajı.

Posting Komentar

0 Komentar